Meni

 
 

Informacije

Lokacija

Kneza Mihaila 42, Beograd 11000

Putanja na Google Maps

Telefon

0113283339

Opis

Muzej Zepter je privatni muzej koji se nalazi u Knez Mihailovoj ulici broj 42 u centru Beograda. Osnovao ga je industrijski dizajner i preduzetnik Philip Zepter 2010. godine, kao deo Zepter International kompanije.

Muzej Zepter predstavlja kolekciju umetničkih predmeta, posuđa, nakita, skulptura i drugih umetničkih djela koja su dizajnirali poznati umjetnici, poput Salvadora Dalija, Pabla Pikasa, Joan Miroa, Mikelanđela, kao i drugih renomiranih umjetnika iz različitih zemalja. Muzej takođe prikazuje umjetničke radove koji su stvoreni u okviru Zepter International kompanije, kao što su posuđe i drugi predmeti za kuću.
Posebno zanimljiva je zbirka nakita u Muzeju Zepter, koja obuhvata radove poznatih svjetskih dizajnera, kao što su Vivianna Torun Bulow-Hube, Fabergé i Bulgari.
Muzej Zepter organizuje i različite kulturne događaje, koncerte i izložbe kako bi promovisao umjetnička djela iz svoje zbirke i predstavio nova umjetnička djela i trendove u industriji dizajna.
Muzej Zepter predstavlja jedinstvenu destinaciju za ljubitelje umjetnosti, dizajna i kulture i mjesto koje obavezno treba posjetiti prilikom boravka u Beogradu.