Meni

 
 

Informacije

Lokacija

Turistički info centar

Putanja na Google Maps

Telefon

+382 67 087 480, +382 69 087 480

Opis

Gastronomski indentitet Boke Kotorske stvarao se od recepata najrazličitijeg porijekla, kroz kontakte sa različitim narodima, koji su dolazili, odlazili, ostajali i asimilirali se sa domaćim stanovništvom Gastronomija kao značajan aspekat kulture življenja značajan je faktor urbaniteta gradova Boke Kotorske i razvija se pod uticajem društveno, ekonomskih, socijalnih i istorijskih prilika.
Od vremena Grka, Ilira, Vizantije, Otomanskog carstva, Mletačke Republike, Fransuske, Rusije, Austro-Ugarske, pa sve do današnjih dana Bokeška kužina prima razne gastronomske uticaje, prožima ih sa svojim domaćim umijećima.
Lokalni specifikum u vjekovnom kreativnom mijenjanju originalnog recepta prema svom guštu daje svoj pečat ali uvijek zadržava osnovne karakteristike jela, pa zbog toga možemo govoriti o jadransko-bokeškoj kužini koja pripada mediteranskoj gastronomiji.