Kategorija: Vina
Opis: Izuzetno zanimljivo vino, naročito traženo što u vinotekama, što u restoranima i hotelima. Odležava minimum 12 meseci u hrastovom buretu i minimum 10 meseci u boci. Koristimo tehniku iz Bordoa-mešanje grozdova. Vršimo fermentaciju sorti Kaberne Frana i Kaberne Sovinjona.. Ne sazrevaju u isto vreme, Suština je da Kaberne Fran bude prezreliji a Kaberne Sovinjon zeleniji. Degustacijska zabeležba: Kupaža dva vina sa izraženim voćnim stilom (crno bobičasto voće) sa notama cveća i paprike. Procesom odležavanja u vinu su se razvile note vanile ,duvana i slatkog drveta,.. Uz vino se od hrane lepo slažu jela sa roštilja, biftek, svinjski kare, ćuretina na podvarku, jela ispod sača,..
Nagrade: za Kaberne 2018- top 50 vina Fruške Gore 2023, zlato na Wine Vision by Open Balkan 2023 za berbu 2018.
Tip: suvo crveno vino Količina: 0.75l Sorte: Cabernet Franc- Cabernet Sauvignon Poreklo: Erdevik, Fruška Gora Temperatura serviranja: 15-17C.