Informacije

Lokacija

Gospodar Jevremova 19

Putanja na Google Maps

Telefon

0112626630

Opis

Muzej pozorišne umetnosti se nalazi u Beogradu, na adresi Gospodar Jevremova 19. Osnovan je 1950. godine, sa ciljem da sakuplja, čuva i prezentuje istorijsko nasleđe srpskog pozorišta.
Muzej poseduje bogatu zbirku predmeta i dokumentacije iz sveta pozorišne umetnosti, koja obuhvata istoriju srpskog i jugoslovenskog pozorišta od 19. veka do danas. Među predmetima koje muzej čuva su kostimi, scenografije, plakati, fotografije, programi predstava, knjige i druge vrste dokumentacije.
Pored stalnih postavki, muzej organizuje i brojne privremene izložbe koje su posvećene različitim aspektima pozorišne umetnosti. Takođe, organizuje i različite programe, radionice i predavanja, kako bi edukovao posetioce o pozorišnoj umetnosti i njenoj istoriji.
Muzej pozorišne umetnosti predstavlja značajnu instituciju kulture u Srbiji i regionu, koja pruža dragocen uvid u bogatu istoriju i razvoj srpskog pozorišta. Poseta ovom muzeju je prilika da se sazna više o pozorišnoj umetnosti, njenim glavnim akterima i ključnim događajima u njenom razvoju.