Informacije

Lokacija

Gornji grad

Putanja na Google Maps

Telefon

011 328-4317

Opis

Muzej Beogradske tvrđave se nalazi u Gornjem gradu Beogradske tvrđave, koja je jedna od najznačajnijih kulturno-istorijskih znamenitosti Beograda. Ovaj muzej posvećen je istoriji i kulturnoj baštini Beogradske tvrđave, koja datira još iz rimskog doba.
Muzej sadrži brojne eksponate koji prikazuju istoriju tvrđave i njenog okruženja, od rimskog doba pa sve do danas. Među eksponatima su predmeti koji su korišćeni u svakodnevnom životu u tvrđavi, oružje i uniforme iz različitih epoha, ali i dokumenti, fotografije i druge istorijske spomenice.
Muzej organizuje brojne tematske izložbe i programe, kao što su radionice, predavanja, koncerti i druge kulturne manifestacije. Muzej ima i veliku arheološku zbirku koja sadrži artefakte iz različitih perioda, a na raspolaganju su i stručni vodiči koji mogu da pruže dodatne informacije o istoriji Beogradske tvrđave.
Posjeta Muzeju Beogradske tvrđave je jedinstvena prilika za upoznavanje sa istorijom i kulturnom baštinom jednog od najznačajnijih gradjevinskih kompleksa u Srbiji.