Meni

 
 

Informacije

Lokacija

Bulevar Patrijarha Pavla 2, Beograd

Putanja na Google Maps

Telefon

0112660422

Opis

Konak kneza Miloša je istorijska zgrada koja se nalazi na Rakovičkom putu bb, u Beogradu. Izgrađen je 1831. godine kao ljetnikovac kneza Miloša Obrenovića, koji je bio prvi srpski knez modernog doba.
Konak kneza Miloša je otvoren kao muzej 1953. godine i danas predstavlja jedan od najznačajnijih primjera srpske arhitekture iz 19. vijeka. Muzej se sastoji od nekoliko izložbenih sala u kojima su izloženi originalni predmeti, namještaj i drugi artefakti iz 19. vijeka koji ilustruju život i rad kneza Miloša i njegove porodice.
Posjetioci muzeja mogu vidjeti prelijepu arhitekturu i enterijer Konaka, kao i veliki broj artefakata koji su pripadali knezu Milošu i njegovoj porodici. Među eksponatima se nalaze mnoge originalne stvari, kao što su odjeća, namještaj, slike i drugi predmeti koji pomažu u stvaranju autentične atmosfere i doživljaju života u 19. vijeku.
Konak kneza Miloša predstavlja važan dio srpske istorije i kulture, i predstavlja jedno od najvažnijih kulturnih dobara Beograda. Ova zgrada je takođe nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje istorije i kulture, a posebno za one koji se interesuju za srpsku istoriju i tradiciju.