grupna.rs

Meni

 
 

Informacije

Lokacija

Uzun Mirkova 14, Beograd

Putanja na Google Maps

Telefon

0112625621

Opis

Pedagoški muzej se nalazi u Beogradu, na adresi Uzun-Mirkova 14, i predstavlja jedan od najznačajnijih muzeja posvećenih istoriji obrazovanja i pedagoškoj praksi u Srbiji.
Muzej poseduje bogatu kolekciju predmeta i dokumenata koji se odnose na istoriju obrazovanja u Srbiji, uključujući stare učionice, predmete za učenje, pedagoške publikacije, dokumentaciju o školama i obrazovnim ustanovama, kao i fotografije i druge istorijske artefakte.
U okviru muzeja se nalazi i biblioteka koja sadrži veliki broj knjiga, časopisa i drugih publikacija koje se odnose na pedagošku praksu i istoriju obrazovanja u Srbiji i svetu.

Muzej organizuje različite programe za posetioce, uključujući i edukativne programe za decu i mlade, kao i različite radionice, predavanja i druge događaje. Pored toga, Pedagoški muzej ima važnu ulogu u očuvanju i promociji kulturnog nasleđa u oblasti obrazovanja i pedagoške prakse u Srbiji.
Poseta Pedagoškom muzeju je prilika da se sazna više o istoriji obrazovanja u Srbiji, da se upoznaju predmeti koji su se nekada koristili u školama, kao i da se bolje razumeju različiti aspekti pedagoške prakse i njenog uticaja na društvo.